Διαλέξεις

Στην κατηγορία αυτή μπορούν να βρεθούν διαλέξεις ηγετικών φυσιογνωμιών στο χώρο του Design και των Γραφικών Τεχνών, όπως ο Stefan Sagameister, η Paula Antonelli, ο Tim Brown, ο Paul Bennet, ο David Carlson κ.ά. Μέσα απο προσωπικά τους έργα σχολιάζουν την επικαιρότητα και μιλούν για τις σύγχρονες τάσεις στο χώρο αυτόν.

Άλλοι δημιουργοί

 • David Carson: Design and Discovery Open or Close

  "Ο καλός σχεδιασμός είναι ένα ατελείωτο ταξίδι ανακάλυψης για το οποίο βοηθάει να υπάρχει μια υγιής αίσθηση του χιούμορ". Ο κοινωνιολόγος και σχεδιαστής David Carson παρουσιάζει μέσα από εικόνες το έργο του (και συχνά με έναν αστείο τρόπο).

  David Carson: Design and Discovery

   

 • Lecture from Anthony Burrill Open or Close

  Ο Anthony Burrill παρουσιάζει έργα του δίνοντας έμφαση στη συλλογιστική διαδικασία που προηγείται της δημιουργίας, αλλά και τον τρόπο υλοποίησής τους. Σχεδιάζει κυρίως αφίσες και σλόγκαν με έντονη τυπογραφία και πλακάτα χρώματα. Συνεργάζεται με τηλεοπτικούς παραγωγούς και μουσικούς για τη δημιουργία προβολών κινούμενης εικόνας, με τη γνωστή γαλλική μπουτίκ Colette, για την κατασκευή περιβαλλοντικών εγκαταστάσεων και με το Design Museum στο Λονδίνο. 

  Lecture from Anthony Burrill

   

 • Lecture from Geoff McFetrige Open or Close

  Στην παρακάτω διεύθυνση παρουσιάζεται δείγμα της δουλειάς του Geoff McFetrige, ηγετικής φυσιογνωμίας στο χώρο των Γραφικών Τεχνών και του Design. Χαρακτηριστικά έργα του αποτελούν οι εκθέσεις για παπούτσια της Nike και οι προσωρινές εγκαταστάσεις για την Walker, καθώς επίσης η δουλειά του έχει κυκλοφορήσει και αναδειχθεί σε πολλές χώρες.  

  Lecture from Geoff McFetrige

   

 • Paul Bennett: Design Is In the Details Open or Close

  Μέσα από την παρουσίαση μιας σειράς από εμπνευσμένα, ασυνήθιστα και παιχνιδιάρικα προϊόντα, ο Βρετανός Paul Bennett εξηγεί πως ο σχεδιασμός δεν είναι αναγκαίος μόνο όταν πρόκειται για μεγάλα έργα, αλλά μπορεί να αποτελέσει λύση για μικρά καθημερινά προβλήματα. 

  Paul Bennett: Design Is In the Details

   

 • Tim Brown: Designers - Think Big! Open or Close

  Ο σχεδιαστής Tim Brown μιλάει για το σημαντικό ρόλο που έχει το επάγγελμα του σχεδιαστή, πως ο ρόλος του δεν είναι απλά η δημιουργία μικρών αντικειμένων που να ανταποκρίνονται στη μό δα αλλάεπισημαίνει τη σημασία του "design thinking" (σκεπτική διαδικασία του σχεδιασμού). Καλεί για μια στροφή προς την τοπική, συλλογική και συμμετοχική τάση και λογική του σχεδιασμού, ξεκινώντας με το παράδειγμα του στοχαστή Isambard Kingdom Brunel κατά τον 19ο αιώνα.

  Tim Brown: Designers - Think Big!

   

 • Tim Brown: Tales of Creativity and Play Open or Close

  Ο σχεδιαστής Tim Brown (και Διευθύνων Σύμβουλος της καινοτόμου εταιρείας σχεδιασμού IDEO), μιλάει για την ισχυρή σχέση μεταξύ της δημιουργικής σκέψης και του παιχνιδιού.

  Tim Brown: Tales of Creativity and Play

   

 • Typo Berlin Video Blog Open or Close

  Video Blog με πολύ ενδιαφέρουσες ομιλίες από καταξιωμένους καλλιτέχνες και γραφίστες πάνω σε θέματα που αφορούν τις Γαραφικές Τέχνες και το σχεδιασμό, όπως η εικόνα, η πληροφορία, το στυλ, ο χώρος κ.ά.

  Typo Berlin Video Blog

   

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία χρήσης σας. Χρησιμοποιώντας αυτή την ιστοσελίδα αποδέχεστε τους όρους μας. Θέλω να μάθω περισσότερα