Εργαλεία

Στην κατηγορία αυτή παρέχονται ιστότοποι με λογισμικά και βοηθήματα - tutorials πάνω στις Γραφικές Τέχνες και τη Γραφιστική Σχεδίαση. Τα λογισμικά μπορούν να διακριθούν σε προγράμματα επεξεργασίας εικόνας (π.χ. Photoshop), σε σχεδιαστικά προγράμματα και προγράμματα σελιδοποίησης (π.χ. CorelDRAW, Illustrator, InDesign), σε προγράμματα για Web Design και Development, για επεξεργασία βίντεο και ήχο, για animation και cartoon κ.ά. Βοηθήματα - tutorials και βίντεο είναι διαθέσιμα για την εκμάθηση των εφαρμογών αυτών αλλά και για την κατανόηση θεωρητικών εννοιών.

 

Tutorials

Λογισμικό

 • Adobe Downloads Open or Close

  Στην παρακάτω διεύθυνση μπορούν να βρεθούν οι διάφορες εφαρμογές της Adobe, όπως το Photoshop, το Illustrator, το InDesign κ.α. και δίνεται η δυνατότητα εγκατάστασής τους σε trial εκδοχή.

  Adobe Downloads

   

 • Fontforge Open or Close

  Open Source πρόγραμμα δημιουργίας γραμματοσειρών.

  http://fontforge.org/

   

 • The Βest Free Graphic Design Software Open or Close

  Στην παρακάτω διεύθυνση προτείνονται 10 λογισμικά που αφορούν τη Γραφιστική Σχεδίαση. Τα λογισμικά αυτά χωρίζονται σε 5 κατηγορίες ανάλογα με το είδος της επεξεργασίας, όπως η σχεδίαση με διανύσματα (vectors), η επεξεργασία εικόνας, η επεξεργασία 3D, infographics κ.ά.

  The Βest Free Graphic Design Software

   

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία χρήσης σας. Χρησιμοποιώντας αυτή την ιστοσελίδα αποδέχεστε τους όρους μας. Θέλω να μάθω περισσότερα