Σχεδιαστικές Τάσεις - Αρχές

Πηγές που ασχολούνται με τα βασικά στοιχεία και αρχές σχεδιασμού, τις σύγχρονες σχεδιαστικές τάσεις στον καλλιτεχνικό και γραφιστικό χώρο, όπως ο κριτικός σχεδιασμός (critical design) και ο σχεδιασμός αλληλεπίδρασης-διάδρασης (interactive design), αλλά και πιο ειδικά με τις νέες οπτικές τάσεις στη Γραφιστική Σχεδίαση.

 • Art, Design and Visual Thinking Open or Close

  Πολύ οργανωμένος ιστότοπος που επικεντρώνεται σε ενότητες όπως η εικαστική γλώσσα, τα μέσα και οι τεχνικές σχεδιασμού, σχεδιαστικές αρχές και τάσεις κ.ά. 

  Art, Design and Visual Thinking

   

 • Critical Design Open or Close

  Στις παρακάτω διευθύνσεις δίνεται ο ορισμός του Critical Design και παρουσιάζονται διάφορα παραδείγμτα.

  Ορισμός του Critical Design

  Critical Design της Paola Antonelli

  Dunne and Raby/Projects

   

 • Design Trend Predictions for 2013 Open or Close

  Στην παρακάτω ιστοσελίδα παρουσιάζεται μία λίστα από προβλέψεις με τις διάφορες σχεδιαστικές τάσεις που αφορούν τις Γραφιστικές Τέχνες για το 2013 και συντάσσεται απο διάσημους επαγγελματίες καλλιτέχνες.

  Design Trend Predictions for 2013

   

 • Gestalt Psychology Open or Close

  Μια εισαγωγή στην θεωρία Gestalt βασισμένη στο βιβλίο των Allman, Ronald, και Jennifer Fultz. 

  Gestalt Psychology

   

 • Interactive Design Open or Close

  Στις παρακάτω διευθύνσεις αναλύεται το Interactive Design (Σχεδιασμός Αλληλεπίδρασης-Διάδρασης), δηλαδή ο σχεδιασμός ψηφιακών περιβαλλόντων, κτιρίων, ή καλλιτεχνικών εγκαταστάσεων που αλληλεπιδρούν με το χρήστη μέσω κατάλληλου λογισμικού, υλικού και εφαρμογών. 

  Ορισμός του Interactive Design

  Interactive art απο τον Scott Snibbe

  Interactive Generative Art/Πειραματισμός

   

 • Principles of Design Open or Close

  Η ισορροπία, η αναλογία, η έμφαση, η κίνηση, η αρμονία, η ποικιλία κ.ά. είναι κάποια απο τα βασικότερα στοιχεία του σχεδιασμού και αναλύονται στην παρακάτω ιστοσελίδα. 

  Principles of Design

   

 • Trend List Open or Close

  Ιστότοπος που σχολείται με τις οπτικές τάσεις στη σύγχρονη Γραφιστική Σχεδίαση. Παρουσιάζεται μια πληθώρα παραδειγμάτων από συλλογές με αφίσες, βιβλία, καταλόγους, περιοδικά, προσκλήσεις, εξώφυλλα κ.ά. Γίνεται λόγος για το "conceptual design" και τον κατά παραγγελία σχεδιασμό και δίνεται βαρύτητα στην εμφάνιση του αποτελέσματος και όχι τόσο στο περιεχόμενο.

  Trend List

   

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία χρήσης σας. Χρησιμοποιώντας αυτή την ιστοσελίδα αποδέχεστε τους όρους μας. Θέλω να μάθω περισσότερα